Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Συμπαιγνία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συμπαιγνία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου

Απορρίφθηκε με το με ΑΔΑ 4Α8ΤΟΡ1/-7ΚΗ έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου η προσφυγή μας κατά της υπ’ αριθ. 156/29.06.2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το αιτιολογικό (πρόσχημα):

«…δεν αποφανθήκαμε εντός της αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από την υποβολή της, με έννομη συνέπεια η προσφυγή σας να θεωρείται ως απορριφθείσα (άρθρο 227, παρ. 2 ν. 3852/2010)»

Η παραπάνω απόρριψη δημιουργεί πολλά ερωτηματικά:
  • Η προσφυγή δεν αφορούσε μόνο την 156 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που σημειωτέον έχει να κάνει με την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για το ΧΥΤΑ στη Νάξο . Η προσφυγή έγινε κατά της νομιμότητας της 18ης/2011 έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων της 29ης Ιουνίου 2011 και επομένως την ακύρωση όλων των αποφάσεων που ελήφθησαν στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  • Τι έγινε αλήθεια με τις άλλες αποφάσεις; Μήπως ασχολήθηκαν μόνο με τη συγκεκριμένη για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε;
  • Στο όνομα των οποιοδήποτε δυσκολιών π.χ. έλλειψη απαιτούμενου προσωπικού ή όποιων άλλων δικαιολογιών μπορούν να επικαλεστούν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επικροτεί την πραξικοπηματική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής;
Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Γενικού της Γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη.
Η τακτική του οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους και μονοπάτια και αποθρασύνει όσους λειτουργούν με αντιδημοκρατικούς και πραξικοπηματικούς τρόπους.
Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά:
  • η αντιδημοκρατικότητα του «Καλλικράτη» και οι στόχοι που εξυπηρετεί
  • ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι εντελώς τυπική
  • ότι η αστική δημοκρατία και νομολογία δεν κατοχυρώνει κανένα πραγματικό , λαϊκό -δημοκρατικό δικαίωμα . Δεν υπάρχουν σ΄ αυτήν ασφαλιστικές δικλείδες
  • η επίκλησή της αστικής δημοκρατίας και νομολογίας είναι για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να του δημιουργεί αυταπάτες ότι μπορεί με νομικίστικα μέσα να λύσει το πρόβλημά του
Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά η ουσιαστική συναίνεση ανάμεσα στις δυνάμεις της κυβέρνησης και της ΝΔ σε Αποκεντρωμένη Διοίκηση- Περιφέρεια-Δήμο.

Νάξος, 10-10-2011