Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Κορωνίδας για τη μετακίνηση του γιατρούΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ
Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τη μετακίνηση του γιατρού της Κορωνίδας

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η αδιαφορία των αρμοδίων στα προβλήματα των ορεινών χωριών, τα οποία μέρα με τη μέρα βιώνουν όλο και περισσότερο την απομόνωση και την πλήρη εγκατάλειψη.

Ειδικά και με την τελευταία απαράδεκτη απόφαση από τη διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιά και  Αιγαίου,  για την μετακίνηση του γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Κορωνίδας σε αυτό της Ηρακλειάς, αφήνοντας χωρίς γιατρό το πιο ορεινό και απομακρυσμένο χωριό της Νάξου, το οποίο μάλιστα καλύπτει και μια μεγάλη έκταση, με πολλούς οικισμούς. 


Βέβαια αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, που μόνο σκοπό της έχει την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των λίγων και η οποία στερεί από τον λαό βασικά αγαθά όπως είναι η υγεία. Την ίδια στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα αλλά και στο νησί μας υποβαθμίζονται και υποστελεχώνονται, που οι διακομιδές ασθενών γίνονται με ψαροκάικα και αγροτικά, δίπλα ακριβώς σε αυτή την κατάσταση ξεφυτρώνουν όλο και πιο συχνά, ειδικά στα τουριστικά νησιά, ιδιωτικά παραμάγαζα υγείας. 

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας του εργαζόμενου λαού μπορεί να σταματήσει την πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας, γι αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς, οργανωμένα να διεκδικήσουμε:


  •   Αποκλειστικά Δημόσιο , Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  •   Κάλυψη όλων των αναγκών (ΓΝ – ΚΥ Νάξου, Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία) με προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού και λοιπού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  •  Εξοπλισμός τόσο του Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου, όσο και των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων με τα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.
  •  Δημιουργία ενός τουλάχιστον πολυδύναμου ιατρείου στην ορεινή Νάξο για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης, μέχρι τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο.
  •  Άμεση συντήρηση του ιατρείου της Κορωνίδας το οποίο βρίσκετε σε τραγική κατάσταση (επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό).
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο υγείας, καθώς και κάθε συμμετοχής ασθενών σε καλύψεις, εισιτήρια κ.λ.π.
  •  Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
Δημήτρης Κορρές
Πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας