Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σήμερα η πρεμιέρα του web radio του «902.gr»


Από σήμερα, Πρωτομαγιά, στο ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ, το «902.gr», ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ενημέρωση με τη λειτουργία του Web Radio.

Από τις 9 το πρωί, μέσα από ειδικό σύνδεσμο στο πάνω μέρος της σελίδας μας, μπορείτε να ακούτε τις εκπομπές του Web Radio και να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμά του.

Επιλέγουμε να κάνουμε την επίσημη «πρώτη» σήμερα, Πρωτομαγιά, ημέρα των εργατών όλου του κόσμου, ακριβώς γιατί το Web Radio και το πόρταλ «902.gr» δίνουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη της ενημέρωσης από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων, τη μάχη της προβολής και εκλαΐκευσης της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ.

Σήμερα, το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην εργατιά και την απεργία της 1ης Μάη. Από τις 9 το πρωί «εκπέμπουμε» στον παλμό των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και από τις συγκεντρώσεις και άλλες πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται σε άλλες χώρες. Ακολουθούν στις 11.30 π.μ. ιστορικό αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά, στις 13.00 αφιέρωμα στα 105 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και στις 14.00 αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά του '36 και τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου. Στις 18.00 συνεχίζεται η ενημέρωση, με νέα ρεπορτάζ από τις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Επίσης, από την Παρασκευή 2 Μάη θα υπάρχει ειδικό σημείο στο «902.gr» στο οποίο θα βρίσκονται οι εκπομπές που έχουν ήδη μεταδοθεί, ώστε να μπορεί κανείς να τις ακούσει ανά πάσα στιγμή.

Στόχος, να αντηχεί όλο και πιο δυνατά και καθαρά η φωνή του ΚΚΕ
 
(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» τη 30ής Απρίλη 2014).
 Αύριο Πέμπτη, από τις 9 το πρωί, με ειδικά αφιερώματα και ζωντανά ρεπορτάζ από τις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, ξεκινά τη λειτουργία του το Web Radio (διαδικτυακό ραδιόφωνο) του ειδησεογραφικού πόρταλ του ΚΚΕ, «902.gr». Για τη λειτουργία, το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του νέου διαδικτυακού ραδιοφώνου του Κόμματος, ο «Ριζοσπάστης» συζητά με την Ελένη Χατζηγεωργίου, υπεύθυνη του πόρταλ και του Web Radio του «902.gr».

-- Ποιες ανάγκες έρχεται να υπηρετήσει το Web Radio του «902.gr», ως νέο μέσο δίπλα στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ;
-- Tο Web Radio έχει στόχο να αντηχεί όλο και πιο δυνατά και καθαρά η φωνή του ΚΚΕ στο διαδίκτυο, έχει στόχο να αποτελέσει ένα ακόμα όπλο ενημέρωσης από τη σκοπιά των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων, πλάι στο «Ριζοσπάστη» και στο πόρταλ του «902.gr», του οποίου άλλωστε αποτελεί κομμάτι.
Εντάσσεται στο στόχο να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο για την πλατιά ενημέρωση μεγάλης μερίδας των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων ευρύτερα.
Από αυτήν τη σκοπιά, το Web Radio ανοίγει μια νέα σελίδα στην ενημέρωση, καθώς θα μπορεί πλέον κανείς ανά πάσα στιγμή, σε όποια πόλη κι αν βρίσκεται, σε όποια χώρα του κόσμου κι αν βρίσκεται, να ακούει το ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Web Radio του «902.gr». Αυτή είναι μια δυνατότητα που παρέχει το διαδίκτυο και η οποία μπορεί να μην υποκαθιστά τις δυνατότητες του κλασικού ραδιοφώνου, ωστόσο απευθύνεται στην όλο και αυξανόμενη μάζα χρηστών του διαδικτύου. Επιπλέον, στο Web Radio θα έχει κανείς πρόσβαση μέσα από την σελίδα του πόρταλ «902.gr», τόσο από τον υπολογιστή του, όσο και από τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο που συνδέεται στο διαδίκτυο. Επίσης, πολύ σύντομα θα μπορεί κανείς να ανατρέχει σε ειδική ενότητα με αρχείο εκπομπών που έχουν ήδη μεταδοθεί.

-- Στην ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του Web Radio του «902.gr», ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συμβολή της εθελοντικής δουλειάς μελών και φίλων του ΚΚΕ για την προετοιμασία του. Πώς εκφράστηκε αυτή η συμβολή ως τώρα και πώς θα λειτουργήσει και στη συνέχεια;
-- Το όλο εγχείρημα του Web Radio του «902.gr» βασίστηκε και βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και το μεράκι μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, που δίνουν όλη τους την ψυχή για το στήσιμο, τη στήριξη και τη λειτουργία του. Ολο το πρόγραμμα του Web Radio, οι ενημερωτικές εκπομπές, τα δελτία ειδήσεων, τα ρεπορτάζ, τα αφιερώματα, οι πολιτιστικές εκπομπές, οι μουσικές παραγωγές, η τεχνική υποστήριξη (ηχολήπτες, γραφίστες, προγραμματιστές κλπ.), όλα βασίζονται στην εθελοντική προσφορά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και φίλων του ΚΚΕ όλων των ειδικοτήτων, που κάνουν κατάθεση ψυχής και γνώσεων, προκειμένου να είναι πετυχημένο αυτό το νέο εγχείρημα.
Σημαντική προσφορά έχουμε ήδη στον τομέα του πολιτισμού, όπου άνθρωποι με ειδικές γνώσεις στον κινηματογράφο, στη μουσική και ευρύτερα στα θέματα του πολιτισμού, θα κρατούν συντροφιά με εκπομπές κάθε απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα το βράδυ. Στη βάση της εθελοντικής προσφοράς συντρόφων δημοσιογράφων θα εκφωνούνται καθημερινά δελτία ειδήσεων, ενώ επίσης προγραμματίζονται δυο καθημερινές ωριαίες ενημερωτικές εκπομπές. Και επειδή κάθε μέρα είναι μια ιστορική μέρα και φέρνει μαζί της πολλά και σπουδαία γεγονότα, αφήνοντας το ίχνος της στην Ιστορία, το «Σαν Σήμερα», κάθε πρωί ανακαλεί στη μνήμη αυτά τα γεγονότα.
Επιδιώκουμε να απλώνεται διαρκώς αυτό το δίκτυο εθελοντών με νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, είτε με τις ειδικές τους γνώσεις είτε με την ανταπόκρισή τους, με το ζωντανό ρεπορτάζ από το μαζικό τους χώρο, να συμβάλλουν για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του Web Radio, καθώς και του ειδησεογραφικού πόρταλ «902.gr». Εξάλλου, ήδη υπάρχει πολύτιμη πείρα από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του πόρταλ «902.gr», το οποίο επίσης από την πρώτη στιγμή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.
Στην εποχή του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, η προσφορά σε εθελοντική βάση για έναν πανανθρώπινο σκοπό, μπορεί κάποιους να τους ξενίζει ή κάποιους να τους ενοχλεί. Ομως η ανιδιοτελής προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τις φύσης του ΚΚΕ, βασική αρχή πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία και η δράση του Κόμματος και πάνω στην οποία διαπαιδαγωγούνται οι γενιές του.

-- Η έναρξη του Web Radio του «902.gr» συμπίπτει με την είσοδο στην τελική ευθεία της μάχης των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική διοίκηση. Πώς σχεδιάζει να συμβάλει στην προσπάθεια για ενίσχυση του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων που στηρίζει;
-- Το Web Radio του «902.gr», από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, εντάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη των εκλογών, ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, προκειμένου να συμβάλλει από το δικό του μετερίζι για να φτάσουν ακόμα πιο πλατιά οι θέσεις του ΚΚΕ, για να υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ όσο γίνεται περισσότερο και να πέσουν τα κόμματα της ΕΕ και οι σύμμαχοί τους όσο γίνεται πιο χαμηλά.
Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζουμε συνεντεύξεις υποψηφίων ευρωβουλευτών, καθώς και υποψηφίων στις περιφέρειες και στους δήμους, ρεπορτάζ από τη δραστηριότητα του ΚΚΕ και των υποψηφίων του μπροστά στις εκλογές και προβολή σημαντικών θεμάτων που πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για το λαό.